Voorman `nee' even vast

Willem Bos, voorzitter van Comité Grondwet Nee, is gisteren tijdens het Dunya Festival in Rotterdam aangehouden wegens verstoring van de openbare orde. Burgemeester Opstelten van Rotterdam en minister Van Ardenne (Ontwikkelingssamenwerking) hielden daar een pleidooi om woensdag vóór de Grondwet te stemmen.

Opstelten en Van Ardenne gingen daarna niet het publiek in, zoals volgens Bos vooraf wel was gezegd. Bos liep toen achter achter het podium langs om beiden te spreken. Voor Bos zijn zin uit kon spreken werd hij vastgehouden door drie beveiligingsmedewerkers en overgedragen aan de politie. Na een uur op het politiebureau te hebben gezeten, werd hij vrijgelaten. Er is geen aanklacht ingediend. Bos: ,,Wat mij nog het meeste stoort is dat zo'n festival gebruikt wordt voor de ja-campagne. Ik heb in Zuid-Amerika gewoond, daar verwacht je dit. Onbegrijpelijk.''