Klaar voor Spelen 2028

KNVB-directeur Harry Been, UCI-voorzitter en IOC-lid Hein Verbruggen, evenals de olympisch kampioenen Ada Kok (zwemmen) en Stephan Veen (hockey) en NOS-directeur Gerard Dielessen maken deel uit van de werkgroep die in opdracht van sportkoepel NOC*NSF een haalbaarheidsonderzoek doet naar de Olympische Spelen van 2028 in Nederland.

De groep, van wie NOC*NSF-bestuurslid Ton Nelissen de voorzitter is, kwam afgelopen weekeinde voor het eerst bijeen en heeft als opdracht eind dit jaar met een advies te komen. De verschillende thema's worden door de leden, die diverse maatschappelijke sectoren vertegenwoordigen, gesplitst onderzocht.

De overige leden van de werkgroep: Frans de Bruijn (Ernst & Young), Henk van Dalen (DSM), Hans van Driem (directeur Nederlands Bureau voor Toerisme), Peter Groenenboom (NOC*NSF), Theo Hoex (directeur KNWU), George de Jong (directeur KNHS), Hans den Oudendammer (directeur Stichting Rotterdam Topsport), Ton Rombouts (bestuurslid NOC*NSF en burgemeester 's-Hertogenbosch), Marcel Sturkenboom (directeur Sport NOC*NSF), Rob de Vries (directeur Sport ministerie VWS), Johan Wakkie (directeur KNHB), Herbert Wolff (beleidsadviseur NOC*NSF), Cees van den Nieuwenhuijzen (Ernst & Young) en nog iemand van het ministerie van Economische Zaken.