Frans `nee' staat haaks op Nederlands belang 3

Naar aanleiding van de uitslag van de volksraadpleging in Frankrijk kan nu eindelijk eens serieus worden overwogen de geldverslindende maandelijkse verhuizing van Brussel naar Straatsburg te beëindigen. Waarom zou het Europees Parlement nog per se in Frankrijk moeten vergaderen?

Tot dusver had Frankrijk als één der meest invloedrijke lidstaten vanaf het allereerste begin van de Unie een te eerbiedwaardige status om daaraan te tornen, maar die status lijkt nu vrijwillig verlaten te zijn. Brussel, inmiddels toch al geleidelijk uitgegroeid tot begrip voor het geheel van Europese normen, waarden en maatregelen, zou dan in elk geval wat betreft de `hardware' alvast een stap verder kunnen zetten.

Misschien kunnen `onze' Europarlementariërs dit punt inbrengen, als tenminste geen Nederlands `nee' ook onze inbreng verzwakt...

    • Mirjam Hommes