Schuld aan dood door overdosis (Gerectificeerd)

Twee mannen, bekenden van een 27-jarige vrouw uit Leiden die in december 2003 overleed aan een overdosis XTC, hebben gisteren werkstraffen en voorwaardelijke celstraffen opgelegd gekregen door de Haagse rechtbank. Het openbaar ministerie verwijt hen dat zij onder invloed van drank of drugs niet tijdig medische hulp hebben ingeroepen en vervolgens onvoldoende hebben verteld over het drugsgebruik van de vrouw. De vrouw raakte onwel in de woning van B. Toen de vrouw, die veel had gedronken en veel XTC had ingenomen, zich 's nachts `vreemd' begon te gedragen, belde B. haar vriend. Die kwam uren later. Uiteindelijk belden de twee mannen, die ook onder invloed waren, een ambulance met een warrige boodschap over `benauwdheid' van het slachtoffer. Enkele uren later overleed de vrouw in het ziekenhuis.

Rectificatie

In het korte bericht Schuld aan dood door overdosis (28 mei, pagina 7) meldt het ANP dat twee mannen werkstraffen en voorwaardelijke celstraffen opgelegd kregen. Dit is onjuist. Deze straffen werden geeist door het openbaar ministerie. Op dezelfde pagina staat het bericht Schuimbekkend in de nacht dat wel correct is.