Passiespelen Tegelen

In het openluchttheater van Tegelen wordt sedert 1931 het katholieke passiespel opgevoerd: het lijden en sterven van Jezus Christus. Dichter en schriftgeleerde Wiel Kusters schreef dit jaar de tekst, Levend bewijs, waarin het verhaal wordt gezien door de ogen van Lazarus.

,,Kusters leverde nogal veel tekst, die eerder filosofisch en poëtisch dan dramatisch is. Dat leidt tot een meer statische en taalgerichte voorstelling dan de vorige keer. Maar dankzij de bewonderenswaardige inzet van de honderden Limburgse vrijwilligers komt het tweeduizend jaar oude lijdensverhaal tot leven. Voor wie daar gevoelig voor is, is dat altijd weer een indrukwekkende belevenis.''

Wilfred Takken, 23 mei 2005.

T/m 11/9 Openluchttheater De Doolhof, Tegelen. Inl. 077-3263100 of www.passiespelen.nl.

cccCC