Klachten van vwo-ers

Opvallend veel vwo'ers die gisteren het examen aardrijkskunde hebben gemaakt hebben bij het Landelijk Aktiekomité Scholieren (LAKS) geklaagd. ,,Of de vragen kwamen niet terug in de leerstof of de vragen konden ook zonder te leren worden beantwoord'', legt een woordvoerder uit.

Bovendien bleek tijdens het examen dat de leerlingen een rekenmachientje en een passer nodig hadden. ,,En die hadden de meeste jongeren niet bij zich'', aldus het LAKS.

Over het vmbo-examen Engels van gisteren zijn nog weinig klachten binnengekomen. Opvallend is volgens een woordvoerder wel dat de vmbo-leerlingen in vergelijking met andere jaren meer klagen. Volgens het LAKS staan er fouten in het vwo-examen Engels. Na een grote hoeveelheid klachten heeft het LAKS de examens bekeken. De scholieren vinden dat twee vragen onjuist zijn. Het Cevo, dat de opgaven vaststelt, onderzoekt de kwestie.

Het LAKS heeft in de afgelopen week in totaal 43.500 klachten ontvangen. Vrijdag kwamen er 7.000 binnen. Dinsdag telde LAKS de meeste telefoontjes van ontevreden havo-leerlingen over het examen geschiedenis.