Klaar voor de zon?

Dit weekeinde is ons mooi weer, bijkans tropisch, beloofd. Gewoon gratis genieten van de zon is natuurlijk altijd mogelijk, maar om als trendy zongenieter aan het stadsstrand of terras te schitteren, is meer nodig, weet de Leven &cetera-redactie

FONKELBRIL

De trend in zonnebrillen is groot, groter, grootst. De duurste en chicste merken, zoals Dolce & Gabanna (afgebeeld) en Paul Smith hebben grote brillen, soms met fonkelsteentjes erop, maar ook downmarket, zoals bij SpecSavers zijn zonnebrillen groot verkrijgbaar.

FONKELWIJN

Niks tegen rosé, maar de echte trendy zomerdrank dit jaar bruist. Vorig jaar ook al. Toen werd op de website zomerdrankje.nl de Italiaanse bruiswijn Prosecco al tot nummer 1 uitgeroepen. De champagneboeren konden dit jaar niet achterblijven en komen daarom met speciale `gelimiteerde' zomeredities. Moët & Chandon komt naast een zomerchampagne `This Summer Only' met speciale tulpglazen zonder voet (om in het strand te drukken). Ook het champagne huis Pommery komt met `Pommery Summertime'.

FONKELFOON

Modern pronken op terras of strand gaat tegenwoordig bij uitstek met de mobiele telefoon of mobiele telefoonachtige, zoals de Blackberry. Het mobiele telefoonmerk Hi van KPN bracht afgelopen week drie nieuwe versies van een grote glitterfoon op de markt, de zogenoemde Hiptop. Er is een variant die al met steentjes beplakt zijn, maar je kunt ook zelf je glitters en glimmers erop plakken. Paris Hilton heeft een dergelijk mobieltje. Je kunt met alledrie de Hiptop-modellen internetten, fotograferen en bellen. Ook zit er een spiegeltje op. Foto Jorgen Krielen

FONKELPARADE

Het stadsstrand in Rotterdam aan de Leuvehaven is al open – Amsterdam loopt achter. Weliswaar is er het strand Blijburg in de nieuwbouwwijk in het IJmeer, IJburg (nu met tram bereikbaar), maar dat ligt wel wat uit het centrum. Eind mei, dus dezer dagen, gaat een nieuw Amsterdams stadsstrand open, Strand West, aan de Houthavens in stadsdeel Westerpark. Midden juni gaat aan het Westerdok ook Amsterdam Plage open. Overigens staan er strandstoelen op het terras aan het IJ in Amsterdam-Noord, bij de aanlegplaats van het veerpontje vanachter het Centraal Station. Een prima stadsstrand-alternatief. Maastricht krijgt ook dit jaar een Strand aan de Maas, net als Rotterdam.