AJ Croce:

Adrian James Croce heeft zich de laatste jaren beziggehouden met het produceren van een dvd en cd's met muziek van zijn vader Jim Croce, die in '73 bij een vliegtuigongeluk omkwam. Dat was de auteur van popstandards als Bad, Bad Leroy Brown en Time In A Bottle. De zoon heeft ongetwijfeld iets van het talent van de vader geërfd, maar bij de onvermijdelijke vergelijking legt junior het, als zo vaak, af. Aanstekelijk op deze plaat zijn de ongecompliceerde, positieve liedjes als Lying On The Ground. Sinds de popmuziek in aanzienlijke mate gedomineerd wordt door artiesten die pseudo- dan wel quasi-agressie etaleren lijkt alle vriendelijke en ongecompliceerde muziek op de jaren zestig te leunen – het laatste tijdperk waarin lief zijn bijna universeel hip was. De hier alomtegenwoordige vriendelijkheid, gecombineerd met de niet altijd sterke melodieën, dreigt van deze cd lauwe pap te maken. Als Croce (in I Believe) van zich af bijt is hij een stuk beter te verteren. AJ Croce treedt tussen 19 en 26 juni op in Den Haag, Amsterdam, Tilburg, Rotterdam en Groningen.

Adrian James Croce

(Seedling Records Eleven Thirty 7002)**

    • Bart Jippes