Platinum Pied Pipers

Hoewel er soulvol wordt gezongen op deze cd van Platinum Pied Pipers, heeft het met r&b niets te maken. Het duo uit Detroit maakt rijke hiphopsoul, gepolijste elektronische muziek met vele lagen. Centraal staan de slepende ritmes, die vaak net rond de tel zweven en de beats een unieke swing meegeven, en viezige, diepe baslijnen. De experimenteerdrang ligt hoog, maar er is steeds weer een stevige groove om op terug te vallen. De Platinum Pied Pipers zijn producer Waajeed, die begin jaren 90 met Jay Dee aan de basis stond van hiphopgroep Slum Village, en de in de klassieke soul geschoolde Saadiq. Hoewel o.a. Jay Dee wat fantastische raps laat horen en er dus volop soulvol en funky gezongen wordt, zijn de vocalisten slechts gasten op deze plaat. Triple P is vooral een prikkelend producersalbum.

Triple P (Ubiquity Records, URCD/LP168)

    • Saul van Stapele