Lentesoep met verse kruiden

Deze heerlijke, lichte lentesoep kunt u variëren door verschillende groenten en/of kruiden te gebruiken. Reepjes kropsla, verse zuring, bladpeterselie, blokjes courgette, dubbel gedopte tuinbonen zijn maar een paar suggesties. Laat de lente tot u spreken.

Pel de ui en snipper hem. Snijd de bleekselderij bij en snijd hem dan in dunne plakjes. Verhit de boter in een grote, zware soeppan en voeg de ui en bleekselderij toe. Leg er het deksel op en laat circa 5 minuten zachtjes bakken tot ze gaar zijn.

Schil intussen de aardappels en snijd ze in blokjes. Schep ze door het ui-bleekselderijmengsel en laat een paar minuten bakken. Giet er de bouillon en het water bij en breng aan de kook. Leg het deksel op de pan en laat zachtjes koken tot de aardappels bijna gaar zijn.

Was intussen de rucola en verwijder eventuele lelijke blaadjes. Schep de rucola en de doperwtjes door de soep en laat sudderen tot de rucola geslonken is en de doperwtjes gaar zijn. Schep vlak voor het serveren citroensap naar smaak en de verse kruiden door de soep. Dien op met brood of soepstengels.

Morgen: Indiase chatni

    • Kim Maclean