Dozen ophalen, en terugbrengen

Conrad Black, voormalig topman van krantenuitgever Hollinger, zal twaalf dozen teruggeven die hij precies een week geleden in het geheim weghaalde op het hoofdkantoor van Hollinger in Toronto. Beveiligingscamera's legden vast hoe Black samen met zijn assistente en zijn chauffeur het kantoor van Hollinger binnengaat en vervolgens de dozen in zijn auto laat laden.

De 60-jarige Black wordt beschuldigd van torenhoge onkostendeclaraties. Hij declareerde onder meer een verjaarsfeest van 43.000 dollar voor zijn vrouw in het New Yorkse restaurant La Grenouille; 90.000 dollar voor het verbouwen van de bedrijfs-Rolls-Royce die de Blacks privé reden; 3.500 dollar voor tafelzilver aan boord van het zakenvliegtuig à 23 miljoen dollar dat Black privé vloog. Als hij niet per Concorde ging (7.600 dollar). En 23.000 dollar voor drie diners met medebestuurder Henry Kissinger.

In totaal voerde Black vanaf 1997 tot ruim anderhalf jaar geleden 400 miljoen dollar op bij Hollinger International, de beursgenoteerde eigenaar van het Canadees-Amerikaans-Britse concern met enkele honderden titels, dat Black wegens vermeende fraude afzette als voorzitter en directeur. In de dozen zaten volgens Black persoonlijke eigendommen.