Alle Amerikanen verslagen in Parijs

Met de uitschakeling van Andy Roddick, James Blake en Vince Spadea zijn gisteren alle Amerikanen uit het graveltoernooi van Roland Garros verdwenen. Voor oud-kampioen Andre Agassi kwam na de eerste ronde al een einde aan de Open Franse kampioenschappen.

Roddick leed op het court Suzanne Lenglen een pijnlijke nederlaag tegen de modale Argentijnse gravelspecialist José Acasuso. De nummer twee van de wereld kwam nog wel op een 2-0 voorsprong in sets, maar moest na bijna drieënhalf uur zijn opponent als verliezer de hand schudden. Roddick verloor de partij in vijf sets: 3-6, 4-6, 6-4, 6-3 en 8-6.

Net als in voorgaande jaren bleek dat het krachttennis van Roddick niet geschikt is voor het gravel van Parijs. Zijn opslag is op deze gravel lang niet zo gevaarlijk als op tennisbanen van hardcourt en gras, waardoor hij zijn belangrijkste wapen verliest. Daarbij weten gravelspecialisten beter raad met zijn fore- en backhands. ,,Ik wil het heel graag goed doen in Parijs. Ik haat het dat ik hier opnieuw geen succes heb'', zei Roddick na afloop van zijn partij. ,,Maar toch zal ik het als een uitdaging blijven zien om op Roland Garros te presteren in de toekomst.''

Roddick wist in Parijs nooit verder te komen dan de derde ronde. Die prestatie leverde hij bij zijn debuut in 2001. Op het snellere groene Amerikaans gravel was Roddick in het verleden wel succesvol.

Blake verloor van het Zwitserse talent Stanislas Wawrinka. Spadea moest met een blessure opgeven tegen Tommy Haas.

Kim Clijsters heeft vanmiddag de achtste finales bereikt. De Belgische versloeg Daniela Hantuchova uit Slowakije: 6-4 en 6-2.