Titelfavoriete moeiteloos ronde verder

Titelfavoriete Justine Henin heeft vanmiddag overtuigend de derde ronde van Roland Garros bereikt. Op het gravel van Parijs had de Belgische weinig moeite met de Spaanse Virginia Ruano Pascual: 6-1 en 6-4. Henin stuit zaterdag in de strijd om een plek in de achtste finales op de winnaar van het duel tussen Magdalena Maleeva en Anabel Medina Garrigues.

Henin is na een maandenlange afwezigheid door het zogenoemde cytomegalovirus en een blessure aan haar rechterknie weer helemaal terug aan de top van het vrouwentennis. Sinds haar terugkeer in het circuit in maart van dit jaar verloor de 22-jarige Waalse alleen tegen Maria Sjarapova in de kwartfinales van Miami.

Op de graveltoernooien van Charleston, Warschau en Berlijn bleef Henin in de aanloop naar Roland Garros ongeslagen. In de Duitse hoofdstad nam ze tegen Sjarapova op imponerende wijze wraak door de Russische in twee sets van de baan te vegen. Ondanks haar indrukwekkende comeback zag de frêle speelster zichzelf niet als dé favoriete voor de eindzege op Roland Garros.

Aanvankelijk beschouwde Henin 2005 als een overgangsjaar op weg naar de top. Vooral door de angst dat het virus in haar lichaam opnieuw toe zal slaan heeft ze besloten maximaal drie weken achtereen te spelen. Henin toont in Parijs aan dat ze fit genoeg is om een gooi naar de titel te kunnen doen.