Snoei bij Sparta weg, ontsnapping van De Graafschap

Mike Snoei is weggestuurd als trainer van Sparta. De clubleiding nam vandaag dat besluit na de ontluisterende nederlaag tegen Helmond Sport (0-1) in groep B van de nacompetitie. Ook voor de assistent-trainers Nico Jalink en Alfons Groenendijk is het over, net als voor elftalleider en voormalig Sparta-doelman Bas van Noortwijk. De verstandhouding tussen clubleiding en technische staf is al het hele seizoen slecht. Al meteen gisteravond na het verlies tegen Helmond Sport was duidelijk dat Snoei de nacompetitie niet meer zou afmaken, maar officieel wilde niemand dat bevestigen. Speler David Nascimento leidt voorlopig de trainingen. De Graafschap kwam in de eerste ronde van de nacompetitie (groep B) met de schrik vrij. De ploeg kwam voor eigen publiek met 0-2 achter tegen FC Zwolle, maar in de laatste tien minuten werd de achterstand omgezet in een 3-2 overwinning. In poule A begon RBC goed aan de opdracht in de eredivisie te blijven door in Roosendaal VVV-Venlo te verslaan met 2-0. Volendam won met 3-0 bij Stormvogels/Telstar.