Roué Hupsel wint prijs voor beste thrillerdebuut

De Surinaamse schrijver/radiojournalist Roué Hupsel heeft aan de vooravond van de Maand van het Spannende Boek voor zijn boek Blinde Muren de Schaduwprijs 2005 ontvangen. De Schaduwprijs is een onderscheiding van het Genootschap van Nederlandstalige Misdaadauteurs voor het beste thrillerdebuut van het afgelopen jaar. Hupsel, die in Paramaribo woont en werkt, ontvangt de prijs vandaag uit handen van de Amsterdamse wethouder Financiën Laetitia Griffith. Blinde Muren (Uitgeverij Conserve), volgens Hupsel geen fictie maar gebaseerd op harde feiten, is een thriller over de cocaïnesmokkel in Suriname en Frans-Guyana. Over dit onderwerp publiceerde hij eerder in de Surinaamse krant De Ware Tijd. De prijs omvat vijfhonderd euro een litho van Dick Bruna.