Minister Irak: Zarqawi inderdaad gewond geraakt

De Iraakse minister van Binnenlandse Zaken heeft vanochtend op een persconferentie in Bagdad bevestigd dat de Jordaanse terroristenleider Abu Musab Zarqawi gewond is, zoals eerder door een moslimextremistische website was gemeld. De minister, Bayan Jabr, zei over desbetreffende informatie te beschikken, maar wilde niet ingaan op aard of inhoud daarvan. Hij voegde eraan toe niet te weten hoe ernstig Zarqawi gewond was. ,,We weten niet of hij dood is of niet, maar we zijn er zeker van dat hij gewond is.'' Op internet werd gisteren ook door een onbekende woordvoerder van Zarqawi's Al-Qaedagroep voor de Heilige Oorlog in Irak gemeld dat Abu Hafs al-Kurani als zijn tweede man was benoemd. Maar dat werd vandaag door de gebruikelijke ondertekenaar ontkend. Het is onmogelijk de authenticiteit van claims op internet te bevestigen.