Italiaanse pers: zes minuten waanzin

Ongeloof, teleurstelling en tranen in de Italiaanse kranten vanochtend, na de spectaculaire nederlaag van AC Milan.

`Krankzinnig Milan schenkt de cup aan Liverpool', kopt de serieuze krant Corriere della Sera. De krant opent haar sportpagina met: `Wat een teleurstelling' een blackout van zes minuten heeft de Italianen volgens de Corriere de cup gekost. `Nog nooit is de Champions League zo vergooid.'

Silvio Berlusconi, eigenaar van Milan en de aan populariteit verliezende premier van Italië, zei na afloop volgens La Gazzetta dello Sport: ,,Voetbal is als politiek. Je denkt te hebben gewonnen, maar dat blijkt dan opeens niet zo.'' Teleurgesteld verliet hij het stadion: ,,Jammer, jammer, jammer.'' En over trainer Ancelotti: ,,Arme jongen. Nee, ik ontsla nooit iemand. Het is ook maar de vraag of AS Roma hem nu nog wil hebben.''

De Italiaanse trainer zelf spreekt in La Stampa van ,,zes minuten van waanzin, maar wij blijven de besten.'' La Stampa opent haar sportpagina met de verzuchtiging ,,maar Milan wat heb je me nu geflikt'' en spreekt van een ,,onverklaarbare ineenstorting, een vreselijke veroordeling''.

La Repubblica vat het spektakel bondig samen: `Drama Milan.' Na de nationale titel is ook de Champions League in rook opgegaan, zo concludeert de krant: `Waanzin na de show'. Liverpool heeft de cup volgens La Repubblica ,,niet gestolen, bijna verloren, maar toch gewonnen''.

Jaap Stam kijkt zuur in La Repubblica. Met een samengenknepen mondje legt hij moedeloos de hand op de schouder van Serginho, die de eerste strafschop miste.