Festival aan de Werf

In Utrecht wordt zaterdag het Festival aan de Werf afgesloten met La nuit n'est pas un chocolat, een bonte avond in Tivoli met muziek, dans en acts samengesteld door componist Merlijn van Twaalfhoven. Tot dan kunnen festivalgangers bijvoorbeeld terecht bij Winkelcentrum Overvecht, waar rondom een vrachtwagen de lokatievoorstelling Trucker's Diamond wordt gespeeld, over vrouwelijke vrachtwagenchauffeurs. Ze zijn constant in beweging en zitten toch urenlang stil, ze dragen de vrijheid en romantiek van het zwervend bestaan uit, maar ze zitten vast aan hu strakke rijschema`s. In Sporenonderzoek leidt theatermaker Dries Verhoeven bezoekers rond in het Spoorwegmuseum, met een valies en een mobiele telefoon. Over die telefoon geeft een privégids instructies. De deelnemers dwalen over de perrons en zitten in de mooie oude treinen. Hier en daar klinkt muziek, vooral vooroorlogse Duitse liedjes. Nostalgisch is de kleur. Verhoeven wil zijn klanten in een weldadige droomwereld leiden, waar de dwingende tijd niet bestaat, waar een treinstation niet een plaats is om doorheen te haasten, of ongeduldig te wachten. Bij hem is het een plaats om stil te staan en om te zien. Op het einde van de tocht worden de deelnemers op een bed gelegd, die over de rails het station uit rijdt.

T/m 28 mei Utrecht, festivalcentrum op het Neude Inl. 030-2315355 of www.festivalaandewerf.nl.