Engelse pers prijst `comeback kings'

De Britse kranten vieren de opzienbarende overwinning van Liverpool op AC Milan vanmorgen uitbundig op hun voorpagina`s. Het boulevardblad The Sun duidt het team aan als `The Incredibles', de Ongelooflijken. De grote concurrent, The Daily Mail, zette vanmorgen ogenblikkelijk een campagne in om Liverpool zijn net gewonnen Champions League Cup komend seizoen te laten verdedigen onder de kop `Now let the comeback kings defend the cup'.

Ook de kwaliteitskranten laten zich niet onbetuigd. Op de voorpagina van The Times, doorgaans nogal bedaard, slaat het rood van Liverpool de lezer al tegemoet. `The triumph and glory' luidt de kop boven een grote foto van aanvoerder en sterspeler Steven Gerrard met de cup in handen. Binnenin wijdt de krant een special van negen pagina's aan `het wonder van Istanbul'.

The Daily Telegraph herinnert er in een stuk op de voorpagina aan dat de winst van Liverpool des te opmerkelijker is omdat de ploeg in december op een haar na was uitgeschakeld voor de Champions League en in de Engelse competitie maar een povere vijfde plaats wist te bereiken. Daardoor heeft Liverpool nu, in tegenstelling tot stadgenoot Everton, niet automatisch recht op een plaats in de volgende Europese competitie. De krant heeft voorts een reportage uit Liverpool met de veelzeggende kop `Oh no. Oh no. Oh no. Oh yes. Oh yes. Oh yes. YES!'

In The Guardian noemt columnist Michael Walker de inhaalrace van Liverpool na de 3-0 achterstand in navolging van de vroegere Liverpool-manager Bill Shankly een geval ,,van leven na de dood''.