En verder

Architectuurbiënnale

De tweede Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam van 26 mei t/m 26 juni staat in het teken van De Zondvloed. Voor de tentoonstelling De Hollandse Waterstad zijn ruim honderd maquettes van watersteden uit binnen en buitenland bij elkaar gebracht waaronder 39 nieuwe maquettes van historische steden. Bovendien worden twaalf nieuwe plannen voor toekomstige Nederlandse watersteden gepresenteerd. De biënnale omvat verder conferenties, lezingen, excursies en exposities op diverse locaties in de stad.

Inl www.biennalerotterdam.

Veiling moderne kunst

Op dinsdag 31 mei veilt Christies werk van onder meer Leo van Gestel, Jan Sluijters en werk van leden van de Groninger kunstenaarsvereniging De Ploeg. Verder wordt er een Nana aangeboden, een beeldje van een dikke vrouw (richtprijs € 8,000 12,000), van Niki de Saint Phalle (1930-2002).

Veiling: di 31 mei om 10u30 en 14u. Kijkdagen: 27, 28, 29 mei van 10-17u en 30 mei van 10-16u.Christie's Amsterdam, Cornelis Schuytstraat 57. Inl 020-575 52 62 & www.christies.nl

Week van de zee

Voor badgasten is het strand een ideale plek voor ontspanning en vermaak. Tal van activiteiten, van lui in een strandstoel liggen tot actief kitesurfen in de branding, vinden er een plek. Het strand is echter ook een belangrijke (ecologische en kustmorfologische) schakel tussen zee en duinen en van belang voor verschillende planten en dieren. Tijdens de week van de zee wordt aandacht besteed aan al deze aspecten. Overzicht per provincie: www.weekvandezee.nl

Fietsexcursie vleermuizen

Vereniging Natuurmonumenten houdt vrijdagavond 27 mei een fietsexcursie langs enkele van haar gebieden in de buurt van De Lutte in Noordoost Twente. Samen met een gids gaan deelnemers op zoek naar vleermuizen. De start is om 22u vanaf Erve Boerigter, bij de ingang van het dorp De Lutte. Vanaf de A1 afslag De Lutte nemen. Na ongeveer 2 km linksaf het dorp De Lutte inslaan gelijk aan de linkerkant is de parkeerplaats.

Deelname leden Natuurmonumenten € 4. Niet-leden € 7 en t/m 12 jaar € 2. Aanmelden niet nodig. Duur circa 2 uur. Neem zelf een fiets mee!

Heemtuin

Op zaterdag 28 mei gaan twee natuurgidsen van het Hoekschewaards Landschap bezoekers rondleiden in de Heemtuin van Nieuw Beijerland. Verzamelen om 10 uur bij de ingang van de Heemtuin aan de Voorstraat in Nieuw Beijerland, links naast de kerk. Einde circa 11u30. Neem verrekijker mee.

De kosten zijn 1 euro voor leden van het HWL, niet-leden betalen 2 euro. Kinderen tot 16 jaar mogen gratis mee. Inl Annemarie van Til, tel.0186-619302