BEELDENDE KUNST

Bos & Lommer

Op uitnodiging van het Sandberg Instituut stelde beeldend kunstenaar Ad de Jong in een leegstaande showroom boven de A10 een tentoonstelling samen met nieuw werk van dertig (oud-)studenten van het Sandberg Instituut. De bijzondere ruimte aan de Bos en Lommerweg werd beschikbaar gesteld door Fortis Bank en wordt officieus al `de nieuwe Sandbergvleugel' genoemd. De Jong is – in de traditie van voormalig Stedelijk Museum-directeur Willem Sandberg – een voorstander van het zuivere kijken. De schilderijen, tekeningen, objecten en video's die hij selecteerde voor zijn tentoonstelling The Mystery of New Art worden gepresenteert op twee ongeschilderde, vrijstaande houten wanden van 30 bij 5 meter. In deze onopgesmukte omgeving, temidden van beton, glas en snelverkeer, wil hij de kunst zoveel mogelijk voor zichzelf laten spreken.

The Mystery of New Art. 27 en 28 mei, 3 en 4 juni 13-18u. Bos en Lommerweg 284-286, Amsterdam. Inl 020-5882406.