Wiegel ook in het veevoer

Vorige week had hij nog ,,een heel plezierig kennismakingsetentje'' met de heer Van Triest en zijn vier kinderen. Dat werd ook wel tijd, want sinds het begin van deze maand is oud-politicus Hans Wiegel commissaris bij dit Hoogeveense familiebedrijf. Wiegels schoonfamilie komt hier vandaan. Wat het bedrijf precies doet? ,,Dat kunt u beter bij de firma navragen.'' In ieder geval ,,bouwen ze mooie villa's in San Francisco'' en handelt Van Triest in veevoer. ,,Ze zijn een voorbeeldje van hardwerkende mensen.'' En hoewel vastgoed (en veevoer) ,,een andere tak van sport'' zijn dan zijn huidige werk als voorzitter van de Zorgverzekeraars Nederland, ziet hij toch de nodige ,,dwarsverbanden''. Wiegel heeft nog andere nevenfuncties. Zo werkt hij voor Staatsbosbeheer en de Pim Fortuyn Foundation. Wiegel (63) is bij Van Triest gevraagd om ,,zijn bijzonderlijke bestuurlijke kwaliteiten en zijn uitgebreide relatienetwerk'', zo laat het bedrijf weten. Wiegel: ,,En mijn algemene gezonde verstand natuurlijk. Daar houden die mensen van.''

Personalia@nrc.nl

    • Freek Staps