Topman en nu ook eigenaar

Volgende week is het zover. Dan treedt R. Gütlich officieel af als president-directeur en verkoopt hij het grootste deel van zijn aandelen in het, naar eigen zeggen, grootste installatiebedrijf van Nederland. Burgers Ergon heeft 1.450 werknemers en is onder meer gevestigd in Eindhoven. Gütlich (58) heeft nu nog de meerderheid van de aandelen van de installateur in handen, maar brengt dit terug tot 15 procent. Tegelijkertijd maakt L. van der Els (50) carrière. Hij wordt de nieuwe meerderheidsaandeelhouder en dus directeur-eigenaar. Sinds 1999 was hij al algemeen directeur. ,,Gütlich gaat weg omdat het tijd was voor een opvolger'', zegt zijn opvolger. Hoe het nu voelt voor Van der Els, meer dan de helft van het bedrijf in bezit te hebben? ,,Verantwoordelijk. Maar dat was ik ook al.'' Hij werkte eerder bij een Japanse onderneming voor meet- en regeltechniek.

Personalia@nrc.nl

    • Freek Staps