Na ruzie naar iets kleiners

Twintig jaar heeft hij voor grotere bedrijven gewerkt. Grolsch, Coca-Cola, Ahold. ,,En bij elke nieuwe werkgever vond ik weer iets wat ik nog niet eerder had gedaan.'' Dat hoopt John Hayward (50) ook nu weer bij het – kleinere – Shurgard Self Storage te vinden. ,,Die andere bedrijven waren groot en log, nu ga ik naar iets dat lean, klein en zakelijk is.'' Shurgard verhuurt kleinere opslagruimte en verkoopt verhuisdozen en verpakkingsmateriaal. Het maakt deel uit van het Amerikaanse Shurgard, in Nederland heeft het 29 vestigingen. En Hayward is de nieuwe algemeen directeur. De afgelopen driekwart jaar heeft Hayward thuisgezeten. Zijn vertrek bij zijn vorige werkgever, Ahold-bedrijf Deli XL, was ongewenst. ,,We hadden wat onenigheid, zeg maar. Ik hoef u niet te vertellen dat er bij Ahold heel wat aan de hand was. Er kwamen daardoor allerlei expats terug naar Nederland en de sfeer werd er niet beter op. Mijn vertrek was politiek gericht.'' In die maanden zonder werk ,,kreeg ik verschillende zaken aangeboden, maar ik vond dat ik wat kritischer mocht zijn''.

Personalia@nrc.nl

    • Freek Staps