Misselijk

Dit is misschien wel de beste aanbeveling voor het genre: House of Wax maakt je misselijk. Er is bloed, er is kots, er spatten hersens, huid wordt afgestroopt, een schedel gekliefd, een hals doorgesneden. Het is een griezelfilm. Het is een standaard-griezelfilm anno 2005, haarscherp toegesneden op de doelgroep. De hoofdrolspelers zijn ongeveer even jong als het beoogde publiek, alleen geïnteresseerd in seks, sport en auto's en ze gaan kamperen in het Middle of Nowhere dat griezelfans heeft behaagd van The Texas Chainsaw Massacre tot The Blair Witch Project. Het enige echt bijzondere aan deze remake van de 3-D klassieker van André de Toth uit 1953 is de vormgeving van de slotscène als de wassen verzameling van de griezelbroertjes Vincent en Bo begint te smelten en de geur je neus binnendringt.

House of Wax. Regie: Jaume Collet-Serra. Met : Elisha Cuthbert, Chad Michael Murray, Brian van Holt, Paris Hilton. In: 40 bioscopen.