Kalmte

Even is er de associatie met Roberto Rodrigues' Sin City. De titelrol is een al even grafische versie van de grote stad: hoekige huizen, grauwe straten, nat asfalt en de hemel bloedrood. En omdat Bruce Willis ook hierin speelt, begint het veelbelovend. Maar de vergelijking houdt al snel op. Willis is een politie-onderhandelaar die een levensgevaarlijke situatie in de eerste scène volkomen verkeerd inschat. Daar wordt de psychologische injectie gegeven aan een verder tamelijk doorsneeïge actiefilm. Drie jongens gijzelen bijna toevallig een gezin dat helemaal geen toevallig gezin blijkt te zijn. Dan moet Willis' personage nog één keer zijn stem ombuigen tot een wetsinstrument en slachtoffers en daders tot kalmte manen. Het moet gezegd, de stem van Bruce Willis hééft dat kalmerende effect.

Hostage. Regie: Florent Siri. Met: Bruce Willis, Kevin Pollak. In: 63 bioscopen.