Bacardi en SIRE gaan goed samen

Vijf jaar is hij nu directeur van Bacardi Nederland, het bedrijf dat de alcoholische mixdrank Breezer in Nederland introduceerde. Nu wordt Mark de Witte (45) een van de bestuursleden van SIRE, de stichting die zich met reclamecampagnes mengt in actuele maatschappelijke discussies. ,,Ik werd door Bacardi zwaar betrokken bij het alcohol-en-jeugd-issue'', zegt De Witte. Waarmee hij bedoelt: ,,In Nederland wordt er door de jeugd meer gedronken dan in de ons omringende landen.'' Toch wil hij bij SIRE niet meteen een lans gaan breken voor `zijn' onderwerp: drank. ,,Daar hebben we andere middelen voor.'' De Witte werkte eerder bij Seagram, een andere drankproducent. ,,Het is gewoon goed je netwerk voor het goede doel te benutten'', zegt De Witte, die niet betaald wordt voor de functie van vier jaar. ,,En dat geeft absoluut een goed gevoel.''

Personalia@nrc.nl

    • Freek Staps