`Al-Zarqawi gewond geraakt'

Een website die wordt gebruikt om boodschappen van de Jordaanse terroristenleider Abu Musab al-Zarqawi door te geven, heeft gisteren gemeld dat hij is gewond ,,voor de zaak van God''. Moslims werd gevraagd te bidden voor Zarqawi, die verantwoordelijk wordt gesteld voor een aanzienlijk deel van het terroristisch geweld in Irak. Sommige waarnemers meenden dat Zarqawi's omgeving probeert de aanhang voor te bereiden op zijn mogelijke dood. Maar Amerikaanse legerwoordvoerders in Irak zeiden dat ze niet zeker zijn dat het bericht echt is. Andere Amerikaanse functionarissen waarschuwden dat de publicatie kan zijn bedoeld om de Amerikaanse en Iraakse troepen die op hem jagen, te misleiden. Verscheidene van Zarqawi's naaste medestanders zijn de laatste maanden opgepakt, en zijn achtervolgers zouden Zarqawi zelf dicht op de hielen zitten.