Top Noord-Afrika uitgesteld na ruzie

De eerste top van de Arabische Maghreb Unie in meer dan 10 jaar is gisteren voor onbepaalde tijd uitgesteld nadat koning Mohammed VI van Marokko zich had teruggetrokken naar aanleiding van een nieuwe ruzie over de Westelijke Sahara. De Noord-Afrikaanse top, bedoeld om onderlinge problemen te regelen en nauwere banden te smeden, zou morgen en overmorgen in Libië plaatshebben. Mohammed VI besloot niet te gaan nadat de Algerijnse president Abdelaziz Bouteflika in het weekeinde Algiers' steun had herhaald voor de Saharaanse onafhankelijkheidsbeweging Polisario in haar strijd tegen de Marokkaanse bezetting van de Westelijke Sahara. De leiders van Libië, Tunesië, Algerije, Marokko en Mauretanië hebben sinds de oprichting van de unie in 1989 slechts één top kunnen houden.