Tips na publiceren foto's hooligans, website overbelast

Na de uitzending van het televisieprogramma Opsporing Verzocht denkt de politie 23 bruikbare tips te hebben gekregen over de identiteit van relschoppers na de voetbalklassieker Feyenoord-Ajax. In totaal kwamen bijna 70 tips binnen nadat 24 foto's van relschoppers waren getoond. Twee verdachten hebben zichzelf al gemeld en de identiteit van een derde verdachte is dankzij verschillende tips vrijwel zeker bekend, aldus de politie vanochtend. Rond de wedstrijd van 17 april werden na vechtpartijen ruim zestig Feyenoord-aanhangers aangehouden. Aan de hand van opnames zijn inmiddels 250 dossiers samengesteld van relschoppers. Foto's van voor de politie onbekende deelnemers aan de ongeregeldheden zijn verschenen op de website www.politie-rijnmond.nl. De website was na publicatie van de foto's overbelast.