Smart cooky

Werken hoeft ze helemaal niet meer. Delia Smith, de Engelse televisiekok en schrijfster van vele kookboeken, is miljonair. Of multi. Dat kan ook. Ze is voor een deel eigenaar van de voetbalclub Norwich City. En daar beunt ze vlijtig bij.

Ze geeft voor de voetbalfans namelijk een workshop waarin ze demonstreert hoe je cocktails kunt maken en dingen vertelt over wijn en eten. Je mag na afloop van het college ook vragen stellen aan de queen of cuisine. De prijs van een toegangskaartje: 120 pond. Maar je krijgt dan ook antwoord op je vraag en je mag wijn proeven. Vandaag een recept voor slimme koekjes. Van bovenstaande ingrediënten kunnen in twee baksessies ongeveer 40 koekjes worden gemaakt. Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed de ovenbakplaat met bakpapier. Leg alvast een tweede vel papier klaar. Stort de geraspte kaas in een kom. Doe de rice crispies in een royale plastic zak. Maak de zak dicht. Rol met een fles of deegroller over de rice crispies, zodat ze iets kleiner worden. Maak er geen gruis van. Doe de rice crispies, de zachte boter, de bloem, een beetje zout en de verse blaadjes oregano in de kom en meng alles snel door elkaar. Schep op de met papier beklede bakplaat een dessertlepel van het koekmengsel en druk het plat. Zorg dat de koekjes niet tegen elkaar aanplakken maar dat er ruimte over is. Bak de koekjes in ongeveer 10 minuten lichtbruin. Schep ze van het bakblik op een rooster of een platte schaal. Laat de koekjes koud en knapperig worden. Leg een nieuw vel op het bakblik en bak de laatste smart cookies.

Morgen: Indiase chatni

    • Anne Scheepmaker