`Nieuw' toneelstuk van Jack Kerouac

De voormalige impresario van de Amerikaans/Canadese schrijver Jack Kerouac heeft enkele weken geleden in zijn huis in New Jersey (VS) een onbekend toneelstuk van Kerouac gevonden. Jack Kerouac (1922-1969) schreef het stuk in 1957, hetzelfde jaar waarin On the Road, zijn bekendste werk, verscheen. Het nu opgedoken toneelstuk bestaat uit drie delen en draagt de titel Beat Generation. De hoofdpersoon in Beat Generation is Jack Duluoz, een alter ego van Kerouac. Andere personages lijken gebaseerd op leden van de echte `Beat Generation', waartoe schrijvers als Allen Ginsberg en William S. Burroughs behoorden. De impresario trachtte in 1957 vergeefs om Marlon Brando voor de rol van Duluoz te strikken. Het toneelstuk verschijnt in augustus bij Thunders Mouth Press.