Ga beroep van huisarts niet verkwanselen 2

Liegen is blijkbaar een nationale ziekte aan het worden, het kabinet en de zorgverzekeraars weten er in ieder geval prima mee om te gaan. Mijn huisartsengroep heeft in Den Haag destijds het probleem van de zorgverzekeraars opgelost door drie door Delta Lloyd niet in te vullen praktijken op te vangen. Zorgverzekeraars zijn immers verantwoordelijk voor de opvolging van praktijken en ze kregen het niet voor elkaar. Om de patiënten niet te laten stikken, heeft mijn huisartsengroep toen gezegd dat wij het dan wel weer zouden doen, mits de zorgverzekeraar de kosten zou betalen en dat is zo gebeurd. Geen ondersteuning van de huisartsen dus, maar gewoon het afkopen van hun eigen plicht tot het leveren van zorg aan hun cliënten. Dat er nu in de Haagse wijk Bouwlust zorg voor alle patiënten bestaat, is te danken aan de huisartsen, niet aan de zorgverzekeraars! Zij hebben alleen maar bewezen zich als `bank' te kunnen opstellen en de regie in de zorg niet aan te kunnen.

    • Huisarts in den Haag
    • Hans Itjeshorst