Schalken door achillespeesblessure weer niet op gravel

Sjeng Schalken heeft zich net als vorig jaar een dag voor het begin van Roland Garros teruggetrokken. De 28-jarige Nederlandse tennisser ondervindt te veel last van een blessure aan zijn linker achillespees. Schalken verwacht enkele weken nodig te hebben om fit te worden.

Nadat zijn seizoen vorig jaar werd verpest door de ziekte van Pfeiffer, kampt hij nu met de ene kwetsuur na de andere. Schalken heeft dit jaar naar eigen zeggen twee partijen zonder pijn kunnen spelen. Die wedstrijden tegen respectievelijk Peter Luczak in Monte Carlo en Andrei Pavel in München verloor de Limburger ook nog eens.

In de aanloop naar Parijs liep Schalken vorige week in St. Pölten tegen de Rus Nikolai Davidenko wederom een achillespeesblessure op. Eerder dit jaar kampte hij tijdens de Australian Open met dezelfde kwetsuur.

In Parijs probeerde Schalken zich nog door zijn fysiotherapeut klaar te laten stomen, maar ondanks dat hij zich tot diep in de nacht had laten behandelen bleek de pijn niet verdwenen. De baseliner stapte gisteren nog wel voor een trainingssessie van een half uur met de Belg Dick Norman de baan op, maar dat was tegen beter weten in. ,,Het is niet anders. Als ik niet fit ben om te spelen, heeft het geen zin'', sprak de teleurgestelde Schalken gisteren.