Federe en Davenport als eerste geplaatst op Roland Garros

De grote favoriet maar toch niet als eerste geplaatst. Bij de open Franse tenniskampioenschappen die vandaag op Roland Garros beginnen, maken Justine Henin en Rafael Nadal volgens de kenners de grootste kans op de eindoverwinning. Als de in topvorm verkerende Spanjaard Nadal het toernooi wint – en bij de bookmakers maakt hij een even grote kans als nummer één van de wereld Roger Federer – dan herhaalt hij het kunststukje van Mats Wilander, 23 jaar geleden: Roland Garros winnen in het eerste jaar dat je deelneemt. Nadal staat als vierde geplaatst. Henin, lang geblesseerd geweest, is als tiende geplaatst, maar bij de bookmakers de onbetwiste favoriet. Als zij wint kan zij 867.000 euro naar België meenemen, 13.000 euro minder dan de winnaar bij de mannen.