Aldus...

,,Omdat ze niet weten waarover ze praten.'' (Eurocommissaris Neelie Kroes, gisteren in de Spaanse krant El País, in antwoord op de vraag waarom zoveel mensen in Frankrijk en Nederland tegen de Grondwet zijn.)

,,We mogen niet vergeten dat Europa dient als buffer tegen het nationalisme.''(De Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Joschka Fischer, gisteren in het televisieprogramma Buitenhof.)

,,We zijn getuige van een democratische opstand. Het is lang geleden dat de bevolking op zo'n manier over een politieke kwestie heeft gedebatteerd.'' (De militante Franse boerenleider José Bové.)

,,Dit is een zeer zorgwekkende situatie, die we op de voet volgen''. (Voorzitter José Manuel Barroso van de Europese Commissie gisteravond in Brussel naar aanleiding van de jongste peilingen in Frankrijk en Nederland.)