SPELENDE JONGENS

In de bijlage Leven &cetera in NRC Handelsblad van zaterdag 14 mei schrijft Corine Vloet in haar column over `Een slimme meid'. Deze moet zich realiseren welke macht haar feministische zusters haar sinds de pil hebben gegeven. De `slappe zakken' moet ze gewoon de deur uitdoen. Meisjes van nu zijn niet te benijden. Er wordt verwacht dat ze een inkomen verwerven, kinderen krijgen en opvoeden – zonder dat er iets voor in de plaats is gekomen. Ooit hield het feministische ideaal in: de mogelijkheid om te werken, en een partner die zijn verantwoording nam, ook als er kinderen kwamen. Hij deed net zo goed het huishouden, en voedde de kinderen mee op. Dat was de verworvenheid.

Inmiddels is een generatie `spelende jongetjes' ontstaan die geen enkele verantwoording meer wil hebben.

    • Cora van Laar Amsterdam