Sparta ondanks royale zege op Go Ahead naar nacompetitie

Sparta kan door het kampioenschap van Heracles in de eerste divisie alleen nog promoveren via de nacompetitie. De Rotterdammers, tweede op de ranglijst, wonnen gisteravond gemakkelijk bij Go Ahead Eagles (5-2), maar Heracles pakte thuis tegen Veendam (2-2) het ene punt dat voldoende was voor de titel.

De spanning in het Sparta-vak in de Adelaarshorst was lange tijd groot en dat had te maken met de ontwikkelingen in Almelo. Veendam leidde immers met de rust met 1-0 en die stand hield de hoop op rechtstreekse promotie van de Kasteelclub levend. Bij winst van Sparta en verlies van Heracles zouden de Rotterdammers op basis van een beter doelsaldo de hoofdprijs pakken. Die sensatie bleef echter uit.

Arbiter Luinge legde de wedstrijd in Deventer in de tweede helft enige tijd stil wegens kwetsende spreekkoren. Die waren bedoeld voor de afwezige Spartaan Bouaouzan die in het duel in Rotterdam tegenstander Kokmeijer met een onbesuisde actie ernstig blesseerde. De speler van de Eagles moest diverse operaties ondergaan en kan daardoor nooit meer voetballen. De aanhang van Go Ahead Eagles was dat gisteravond nog niet vergeten, zo was ook op een spandoek te lezen. Uiteindelijk haalden de supporters het weg.

Sparta maakt overigens het seizoen af met trainer Mike Snoei. De positie van de coach stond ter discussie wegens de slechte resultaten in de laatste weken tegen Veendam (0-0) en Fortuna Sittard (0-3), maar de clubleiding wilde ook na de wedstrijd vorige week tegen Heracles (0-0) geen vroegtijdig vertrek forceren. De spelersgroep was daar ook tegen. Snoei gaat volgend seizoen voor drie jaar aan de slag bij Go Ahead Eagles. Sparta huurt de 20-jarige verdediger Tom Zoontjes van AZ.