Noord/Zuidlijn Amsterdam alsnog verzekerd

De gemeente Amsterdam heeft de aanleg van de Noord/Zuidlijn alsnog verzekerd tegen schade aan derden. In 2003 besloot de gemeente de aanleg van de nieuwe metrolijn niet te verzekeren, omdat de premie te hoog was, en reserveerde zelf 20 miljoen euro voor eventuele grote schades. De gemeente heeft nu een verzekeraar in Londen gevonden die het project wil verzekeren tegen schade aan derden. De gemeente betaalt daarvoor 4 miljoen euro. Eventuele andere schade door de aanleg van de metrolijn dekt de gemeente zelf via Verzekeringsbedrijf Gemeente Amsterdam. De Noord/Zuidlijn moet Amsterdam Noord met Zuid gaan verbinden en gaat onder het IJ, het Centraal Station en de binnenstad door. Eind 2011 moet het project klaar zijn. Met de aanleg is een bedrag van 1,6 miljard euro gemoeid.