Maasai boos na vrijlating aristocraat

Leiders van het Maasai-volk hebben gisteren gedreigd de Keniaanse landerij van een Britse aristocraat te bezetten nadat deze week een aanklacht wegens moord tegen de man werd geseponeerd. Ze eisen dat de 37-jarige Thomas Cholmondeley, zoon van de vijfde baron Delamere, opnieuw wordt aangehouden. Hij zou in april een wildbeschermer, een telg van het Maasai-volk, hebben doodgeschoten op zijn boerderij. Procureur-generaal Amos Wako zei deze week dat er onvoldoende bewijs was om Cholmondeley te vervolgen. De aristocraat heeft steeds gezegd dat hij handelde uit noodweer omdat hij de wildwachter aanzag voor een gewapende overvaller.

Leiders van het Maasai-volk hebben met verontwaardiging op de vrijlating gereageerd. Donderdag zette de politie in Nairobi traangas in om woedende demonstranten te verspreiden.