Aldus...

,,Politici die in groepsverband gaan folderen, raad ik dringend aan niet luid lachend over straat te gaan. Het voorbeeld van Van Aartsen, Verhagen en Dittrich, die zich proestend om elkaars leukigheden in een winkelcentrum wagen, verdient geen navolging. Folderen is geen kolderen. Lachende politici wekken agressie op.'' (Wim de Bie op zijn weblog)

,,Europa is mijn thuis. Wij hebben hier een emancipatie bereikt die je bijna nergens anders vindt.'' (Dj 100%Isis, geciteerd in het boek De waarde van Europa)

,,In de Europese Grondwet mis ik een duidelijke uitwerking van het idee van de scheiding van kerk en staat. Toch denk ik dat het succes van het Europees project daarvan afhankelijk is.'' (Filosoof Paul Cliteur in De waarde van Europa)

,,Een goed uitgangspunt is elkaar bijstaan in slechte tijden. Neem Duitsland dat nu met hoge werkloosheid kampt. Je moet dan met elkaar een oplossing zien te vinden ... Als dat de doelstelling van de Europese Unie is, kan je daar blij mee zijn.'' (Judokampioen Anton Geesink in De waarde van Europa).