Akkoord V.d. Vaart met HSV

Ajacied Rafael van der Vaart is persoonlijk tot een akkoord gekomen met Hamburger SV. De Bundesligaclub moet nu nog overeenstemming bereiken met Ajax over een afkoopsom. Directeur Arie van Eijden heeft verklaard dat zijn club bereid is mee te werken aan de transfer. Het bod van de club van de Nederlandse international Khalid Boulahrouz voor de 22-jarige middenvelder zou echter nog miljoenen verschillen van de vraagprijs.

,,Wij hebben nog geen akkoord'', aldus Van Eijden. ,,Zoals ik het nu kan inschatten wordt dat wel volgende week.''

Dat Van der Vaart kiest voor een toekomst bij de Duitse middenmoter, die nog geen zekerheid heeft voor het spelen van Europees voetbal volgend seizoen, is opmerkelijk. Het voormalig Europees talent van het jaar werd gedurende zijn stormachtige opkomst bij Ajax vaak in verband gebracht met topclubs als Barcelona, Manchester United en Real Madrid. De laatste weken dook ook de naam van PSV op, waar coach Guus Hiddink de in het slop geraakte loopbaan van Van der Vaart nieuw leven wilde inblazen.

Met HSV heeft Van der Vaart gekozen voor een bewuste stap terug, om vanuit die positie wellicht opnieuw een aanval op de Europese top te wagen. De stilist denkt zich in de fysieke Duitse competitie te kunnen onderscheiden met zijn techniek. Volgens de voetballer is hij klaar voor een vertrek bij Ajax omdat hij van mening is dat hij op een dood spoor zit. Van der Vaart speelde een slecht seizoen, raakte zijn aanvoerdersband kwijt en viel in ongenade bij de ontslagen trainer Ronald Koeman. Zijn opvolger Danny Blind wilde de linkspoot voor de club behouden, maar Van der Vaart lijkt morgen zijn laatste wedstrijd voor Ajax te spelen.