Reclame voor een danscursus

Op nummer 20 van de Top 50 staat deze week het liedje `1,2 Step' van de Amerikaanse zangeressen Ciara en Missy Elliott. Ciara is een vriendin van Missy Elliott.

Ciara is lang en slank, Missy is klein. Dat vertelt ze zelf ook in dit liedje: Ik ben 5 foot 2. Dat is ongeveer 156 centimeter.

`1,2 Step' gaat over dansen. Dat kan Ciara heel goed. Dat zegt ze zelf ook in dit lied: `Mijn lichaam beweegt precies zoals de beat dat wil' (Whichever way the beats drop/ Our bodies will go).

De titel klinkt als een danspas van streetdance of jazzballet: een-twee-stap! een-twee-stap! Ciara was vroeger cheerleader, zo'n meisje dat bij grote sportwedstrijden staat te zwaaien en te dansen. Ze heeft de kreet `een, twee, stap' waarschijnlijk vaak gehoord toen ze vroeger haar cheerleaderdansjes oefende.

`1,2 Step' lijkt een reclame voor een danscursus. Misschien zijn Missy en Ciara van plan een dansschool te beginnen. Of ze vinden dat mensen meer moeten dansen. Ze maken zich vast zorgen over de Amerikaanse kinderen die teveel hamburgers eten, en wat moeten afslanken. Dus bedachten ze een liedje waarbij al die kinderen, tieners en twintigers, vaders en moeders niet stil kunnen blijven staan.

Ze maakten er muziek bij die klinkt alsof iemand wat met elastiekjes staat te schieten. En de woorden zouden uit een springtouwversje kunnen komen. Ze zijn wel ritmisch maar ze betekenen niet zoveel: Automatic supersonic hypnotic funky fresh' (Automatisch, supersonisch, hypnotisch, gaaf, te gek). En dan roept Ciara: `Everybody, ma and pappi/ come to party/ Grab somebody/ Work your body, work your body/ Let me see you 1,2 step' (Iedereen, mama, papa, kom naar het feestje/ pak iemand/ train je lichaam, train je lichaam/ Doe een-twee-stap!).

Ciara schept op: `Toen ik ooit begon met dansen, werden de jongens meteen helemaal gek. Ik laat zien wat ik in huis heb!' (Ever since the day I started/ Stroke my stuff/ And yes I flaunt it/ Goodies make the boys jump on it).

Missy Elliott schept ook op. Ze vertelt dat ze heel stijlvol is en alleen maar luxe biefstuk (filet mignon) eet. Dus geen hamburgers.

Toch is Missy dikker dan Ciara. Dat zegt ze zelf, `I shake it like jello'. En dat betekent: ik dril als pudding.

    • Hester Carvalho