Pepers en paprika's

Halveer de paprika's overlangs, verwijder de steel, zaadjes en zaadlijsten. Snijd de vruchthelften overlangs doormidden en vervolgens overdwars doormidden zodat grote stukken paprika worden verkregen. Laat de pepers heel en verwijder vooral niet het steeltje. Neem een ruime braadpan met dikke (gelaagde) bodem, voeg 3 of 4 eetlepels olie toe zodat de bodem goed met olie is bedekt. Doe de stukken paprika en de pepers in de pan en bak ze op een hoog vuur onder regelmatig omscheppen gedurende 5-7 minuten, of tot de groenten zacht beginnen te worden en hier en daar donkere randen en plekken vertonen. Draai het vuur dan lager en laat de groenten zachtjes verder bakken; draai de pepers regelmatig een kwart slag zodat ze rondom een kleurtje krijgen. Zodra de pepers en de stukken paprika zacht en gaar zijn geworden, worden 2 volle eetlepels (of naar wens wat meer) zoute kappertje door de groenten geroerd. Laat alles tezamen nog 1-2 minuten smoren op een laag vuur. Schep de paprika's over op een platte serveerschaal, schik de pepers er bovenop en giet de smaakrijke olie uit de pan over de groenten. Leg de plakken mozzarella dakpansgewijs rond de groenten en maal wat zwarte peper over de kaas. Serveer op kamertemperatuur (vooral niet ijskoud) en geef er stokbrood, ciabatta of Turks brood bij.

Zalm met witlof

    • Florine Boucher