Ook Serena Williams niet in Parijs

Een dag nadat Lleyton Hewitt heeft afgezegd voor het tennistoernooi van Roland Garros werd vandaag bekend dat ook Serena Williams zal ontbreken in Parijs. De 23-jarige Amerikaanse, die het toernooi in 2002 won, heeft last van een enkelblessure. Het tweede grandslamevenement van het jaar begint maandag.

Williams verstuikte haar linkerenkel vorige maand in de kwartfinale van het toernooi op Amelia Island, tegen de Italiaanse Silvia Farina Elia. Ze ontbrak vervolgens in het door de Amerikanen gewonnen Fed Cup-duel tegen België, en moest het toernooi in Berlijn laten schieten. Haar terugkeer beperkt zich voorlopig tot één verloren partij, vorige week in Rome, tegen de Italiaanse Francesca Schiavone.

Hewitt, de Australische nummer twee van de wereld, heeft nog te veel last van de twee gebroken ribben die hij opliep bij een val in huis. De blessure dwong hem eerder af te zeggen voor de strijd om de World Team Cup in Duitsland.

Hewitt bereikte in Parijs twee keer de kwartfinales, in 2001 en vorig jaar. Sinds zijn verlies in maart tegen de Zwitser Roger Federer in Indian Wells kwam de Australiër niet meer in actie. De loting voor Roland Garros is vandaag. Federer is als eerste geplaatst, de Amerikaan Andy Roddick neemt de tweede plaats van Hewitt over.

De Nederlandse tennissters Michaëlla Krajicek en Elise Tamaela zijn nog één zege verwijderd van het hoofdtoernooi van Roland Garros. Krajicek versloeg gisteren in de tweede ronde van het kwalificatietoernooi de Duitse Vanessa Henke: 6-1 en 6-4. In de derde ronde treft ze de Slowaakse Henrieta Hagyova. Tamaela had drie sets nodig tegen de Zweedse Hanno Nooni: 7-6 (4), 3-6 en 6-1. Zij moet het nu opnemen tegen de Tsjechische Libuse Prusova.

Argentinië is als eerste doorgedrongen tot de finale van het wereldkampioenschap tennis voor teams (WTC) in Düsseldorf. Dat ging ten koste van titelverdediger Chili. Het duel was al na de enkelspelen beslist. In de eindstrijd is Duitsland of Spanje de tegenstander. Guillermo Cañas versloeg gisteren olympisch kampioen Nicolas Massu in drie sets (6-2, 1-6 en 6-3) en gaf de Argentijnen daarmee een beslissende voorsprong. Eerder had Gastion Gaudio al gemakkelijk gewonnen van Fernando Gonzalez: 6-4 en 6-2. De 24-jarige Chileen had vijftien partijen op rij in zijn voordeel beslist, maar zag de succesreeks abrupt beëindigd. Het dubbel Juan Agnacio Chela/Guillermo Coria bepaalde tegen Hermes Gamonal/Adrian Garcia de eindstand op 3-0.

Raemon Sluiter heeft de halve finale bereikt van het Zagreb Open. De Rotterdamse tennisser, als derde geplaatst, won gisteren in dit challengertoernooi van de Duitser Ivo Klec: 7-6 (7-0) en 6-3. Zijn volgende tegenstander is de Kroatische favoriet Ivan Ljubicic.