Nieuwe film Star Wars al via web binnen te halen

Star Wars Episode III, Revenge of the Sith, is nu al illegaal te downloaden via uitwisselingsprogramma's op internet. Vanmorgen vroeg hadden al meer dan 16.000 mensen de film op hun computer binnengehaald. Via BitTorrent, een zeer populair computerprogramma waarmee intergebruikers films, spelletjes en muziek uitwisselen, was het zesde deel van de saga gistermiddag al beschikbaar. Dat was min of meer op hetzelfde moment dat de film uitging in bioscopen in de Verenigde Staten. Bij Waxy.org was de film zelfs al woensdagmiddag beschikbaar. Volgens experts is de verspreide film een kopie van het origineel – waarschijnlijk een werkkopie. Mogelijk heeft iemand binnen de filmindustrie de film illegaal verspreid. Ondanks de illegale verspreiding via het web, trekt de film in de bioscoop veel bezoekers. De 2.900 middernachtelijke vertoningen in de VS brachten gisteren al 16,5 miljoen dollar (13 miljoen euro) op, een record.