Miller neemt afscheid van NBA

Na achttien seizoenen heeft Reggie Miller afscheid genomen van de NBA. Hij verloor vannacht met de Indiana Pacers van de Detroit Pistons in de halve finale van de play-offs.

,,One more year'' scandeerden de toeschouwers in Conseco Fieldhouse in Indianapolis vannacht. Maar Reggie Miller, met een brede glimlach op het gelaat, was zeer duidelijk tegen zijn fans: het blijft ,,nee''.

Miller speelde zijn laatste wedstrijd voor de Pacers – en in de NBA, de professionele basketbalcompetitie in de Verenigde Staten. Door de nederlaag (88-79) van zijn club in de halve finales van de Eastern Conference tegen Detroit Pistons, verloren de Pacers de best-of-seven met 4-2 en is het seizoen voorbij. En daarmee de actieve loopbaan van Miller.

Door de overwinning staat titelverdediger Detroit Pistons opnieuw in de finale van de Eastern Conference. Miami Heat is daarin de tegenstander.

De man van de avond, afgelopen nacht Nederlandse tijd, was Reginald `Reggie' Miller. Na 1.389 wedstrijden in achttien seizoenen neemt Miller afscheid van het professionele basketbal. Miller scoorde bij zijn afscheid 27 punten, wat zijn gemiddelde over zijn hele carrière op 18,2 punten per wedstrijd brengt. Miller speelde heel zijn loopbaan bij de Pacers, staat op nummer twaalf in de lijst van topscorers uit de NBA-geschiedenis, maar kon voor Indiana nooit een trofee winnen.

De stijlvolle Miller, die in augustus veertig wordt, kreeg van het thuispubliek een staande ovatie bij zijn afscheid van het Conseco Fieldhouse. Larry Brown, coach van de Pistons, gebruikte vijftien seconden voor het einde zijn laatste time-out om zijn `rivaal' een extra lang afscheid te gunnen.

In de Western Conference staat San Antonio Spurs in de finale. Het team van Fransman Tony Parker won met 98-96 bij Seattle Supersonics. Tim Duncan besliste het duel met nog een halve seconde op de klok. Duncan werd ook topscorer van de wedstrijd met 26 punten.

Drie van de vier finalisten zijn nu bekend. In de laatste halve finale verdedigen de Phoenix Suns vanavond een 3-2 voorsprong tegen de Dallas Mavericks.