Lira Prijs voor Popeyus en Schütz

De scenaristen Alma Popeyus en Hein Schütz hebben de Lira Prijs gewonnen met hun script voor de driedelige tv-serie De enclave (VARA), over de val van Srebrenica. De prijs wordt tweejaarlijks toegekend aan scenario's voor tv-drama en omvat 15.000 euro. De andere genomineerden waren Frank Ketelaar voor de serie Mevrouw de minister (VPRO) en Tomas Ross voor de tv-film Judaskus (AVRO). De jury beschrijft De enclave, met Ramsey Nasr in de hoofdrol, als ,,fictie die erin slaagt de werkelijkheid voelbaar te maken.'' De serie werd geregisseerd door Willem van de Sande Bakhuyzen en is al vaker bekroond. Popeyus en Schütz hebben intussen voor de VARA de tweedelige serie Dekmantel geschreven, over een terroristische dreiging in Nederland, die dit najaar wordt uitgezonden.