Handig spiekbriefje

Spiekbriefjes zijn enorm handig, want de Europese Grondwet is ingewikkeld. Maria van der Hoeven, minister van Onderwijs, heeft zich gemengd in de discussie die is ontstaan rondom de spiekbriefjes die kabinetsleden gebruiken om de grondwet te verdedigen.

Volgens het onafhankelijke Tweede-Kamerlid Wilders staan op de spiekbriefjes ,,onwaarheden''. In Kamervragen aan premier Balkenende hekelt hij de briefjes, die ,,in het geheim maandenlang'' door ambtenaren zouden zijn voorbereid. Ook andere tegenstanders van de Grondwet praatten de afgelopen week lacherig over de briefjes. Ten onrechte, vindt Van der Hoeven. Op haar weblog op internet schrijft ze: ,,Ik vind het niet meer dan logisch dat bewindslieden een handzame aanpak verkiezen. Bij debatten in de Kamer of elders werk ik ook met spreekschetsen of bullets.''