Onur stelt geding uit

De Turkse luchtvaartmaatschappij Onur Air heeft vandaag laten weten zijn gisteren aangekondigde kort geding tegen de Nederlandse luchtvaartinspectie op te schorten.

Onur Air mag op last van de inspectie tot 12 juni niet landen in Nederland. Deze maatregel werd een week geleden getroffen na een aantal veiligheidsincidenten met vliegtuigen van Onur Air. Het vliegverbod geldt inmiddels ook in Duitsland, Zwitserland en Frankrijk.

De Turkse prijsvechter kan wel landen in België, Oostenrijk en Groot-Brittannië. De luchtvaartmaatschappij meldde geen genoegen te nemen met alleen het opheffen van het vliegverbod, maar wil dat de Nederlandse luchtvaartautoriteiten ,,ondubbelzinnig tot uitdrukking brengen dat de vliegtuigen van Onur Air volkomen veilig zijn''.

Het bedrijf houdt de optie voor een kort geding nadrukkelijk open, ook omdat de maatschappij een schadevergoeding wil zien die mogelijk in de miljoenen euro's gaat lopen.